Danskuddannelse

Er du ny i Danmark, har du mulighed for at modtage danskundervisning. Give-Grindsted Uddannelsescenter sikrer, at du får tilbudt den danskuddannelse, som passer bedst til dig – enten DU1, DU2 eller DU3. Læs mere om danskuddannelsesniveauerne her.

Formål

Danskuddannelsen har til formål at give dig de nødvendige forudsætninger for at klare dig i job, i uddannelse og som borger i Danmark. Alle tre danskuddannelser er opdelt i 6 moduler, som afsluttes med en test. De første to moduler er tilrettelagt med særlig vægt på mundtlige og beskæftigelsesrettede sprogkundskaber, så du hurtigt kan gøre dig forståelig på dansk. Se målene for hvert modul her.

Målgrupper

Danskuddannelse er et tilbud til alle nytilkomne voksne udlændinge, der har opholdstilladelse og fast, lovligt ophold i Danmark. Hvis du ikke bor i Billund Kommune og gerne vil gå på én af vores centre, skal du først kontakte dit lokale jobcenter og informere dem om, at du vil gå hos os.

Kom godt fra start

Før du starter din danskuddannelse hos GGUC, inviterer vi dig til en visitationssamtale for at finde ud af, hvilken af de tre danskuddannelser, der er den rigtige for dig, og på hvilket modul du skal starte. Du kan starte undervisningen umiddelbart herefter. Når du starter hos GGUC, vil du modtage al relevant information og vejledning om din danskuddannelse herunder om den tidsmæssige ramme for din undervisning, om modultest, prøver osv.

Hvor og hvornår?

Du kan lære dansk i GGUCs lokaler i Billund, Give og Grindsted. Vi har undervisning om formiddagen, eftermiddagen og om aftenen. Du kan også modtage undervisning online. 

 

Depositum og klippekort for selvforsørgere på Danskuddannelserne

Depositum: Et depositum på 2.000 kr. skal betales inden kursusstart.
Depositum tilbagebetales kun, hvis du består dine moduler indenfor de givne tidsrammer. Hvis du ikke gør det, mister du dit depositum, og du skal betale et nyt for at fortsætte.

Klippekort: Udenlandske arbejdstagere og studerende bliver tildelt et klippekort med op til 6 klip – et klip pr. modul. Klippene er tidsbegrænsede:

  • Modul/klip 1: 4 måneder
  • Modul/klip 2: 5 måneder
  • Modul/klip 3: 7 måneder
  • Modul/klip 4: 8 måneder
  • Modul/klip 5: 9 måneder
  • Modul/klip 6: 9 måneder

Når et klip er aktiveret, kan du ikke stoppe det. Det kører således videre, hvis du vælger at holde pause midt i et modul.

Når du har bestået en modultest, stopper klippet, og det næste klip aktiveres automatisk.

Du kan i løbet af din 5-års ret holde pauser fx til ferie, barsel m.m., men du kan kun holde pause mellem to moduler, dvs. direkte efter bestået modultest.

”Udtalen på dansk er udfordrende. At lære dansk er svært, men nødvendigt. Det giver selvtillid når man kan snakke dansk. Undervisningen er tilpasset til alle, så alle kan være med. Sprogskolen er et sted hvor der skabes venskaber.”

Danijela Ilic-Moraru

Serbien

”Vi har det meget sjovt i timerne. Vi lærer meget om dansk kultur og det dansk arbejdsmarked. Lærerne er dejlige og hjælpsomme. Vi lærer at snakke, skrive, lytte og læse på dansk – det er meget vigtig i forhold til vores fremtid.”

Agnieszka Hansel

Polen

”Vi har et godt samarbejde imellem kammerater og lærere. Det er sjovt, når vi fejrer en der har fødselsdag. Vi synger, spiser kage og får gratis kaffe eller chokolade. Her skabes gode venskaber. Man lærer meget mere end sproget fx kultur, og det hjælper at integrere dig.”

Mercy Christensen

Kenya

”Vi får mange spændende oplysninger om Danmark og danske traditioner. Vi har dejlige lærere. Skolen har en vidunderlig atmosfære, ikke mindst når der undervises.”

Vitaliia Blashchuk

Ukraine