FVU forberedende voksenundervisning

  • FVU er et uddannelsestilbud for alle voksne, og er undervisning for dig, der gerne vil blive bedre til at læse, skrive og regne.
  • Du kan også få undervisning i at bruge it og tale engelsk i forhold til dit nuværende eller kommende job.
  • Taler du dansk som andetsprog, og vil du gerne styrke dine mundtlige evner i dansk, så er FVU-start et godt udgangspunkt for dig.
 

FVU på GGUC henvender sig til alle voksne, der kan få noget ud af undervisningen.

Undervisningen foregår på små hold, og tager udgangspunkt i dine ønsker og behov, uanset om dit mål er at tage en uddannelse/efteruddannelse, søge om opholdstilladelse eller at hjælpe børnene med deres lektier.

Fag

På GGUC kan du vælge mellem 4 fag, hvor du kan tilegne dig grundlæggende kompetencer i:

Dansk: Læsning, skrivning, stavning og grammatik (FVU-Dansk)

Matematik: regning og matematik (FVU-matematik)

Engelsk: talt og skrevet engelsk til brug på jobbet (FVU-engelsk)

IT: brug af it på jobbet (FVU-digital)

Voksne udlændinge med dansk som andetsprog kan forberede sig til FVU-undervisningen med

FVU-start: mundtlig færdigheder i dansk, især ordkendskab

 

Trin

Alle FVU-fag er inddelt i forskellige trin. De enkelte trin varierer.

Typisk varer et trin mellem 40-80 lektioner på FVU-Dansk, FVU-matematik og FVU-start.

FVU-digital og FVU-engelsk varer typisk mellem 27 og 40 lektioner.

Eksamen

Du kan gå til prøve efter hvert trin på FVU-Dansk og FVU-matematik. Prøverne er et tilbud. Prøven efter det sidste trin svarer i sværhedsgrad til 9.klasse (folkeskolens afgangsprøve).

På FVU-digital og FVU-engelsk kan du gå til prøve efter sidste trin. På de andre trin kan du få en bedømmelse. Prøver og bedømmelser er et tilbud

 

Optagelse og adgang:

FVU henvender sig til alle voksne, der kan få noget ud af undervisningen.

Du skal som regel være fyldt 25 år

Er du under 25 år, kan du godt deltage i FVU, hvis du

  • Du har et fast job på minimum 20 timer om uger
  • Du har gennemført – eller er i gang med – en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, men kan have gavn af forberedende undervisning i dansk og matematik
  • Du har barselsorlov fra dit arbejde og ønsker forberedende undervisning i dansk og matematik

 

Kom godt fra start

Før du starter på FVU hos GGUC, inviterer vi dig til en visitationssamtale og en lille test, for at finde ud af om FVU er det rette tilbud til dig, og så du kan starte på det trin, hvor du vil få mest mulig udbytte.

Vil du deltage i FVU-engelsk eller FVU digital, skal du have en tilknytning til arbejdsmarkedet enten som beskæftiget eller som arbejdssøgende. Tal med din arbejdsplads om dine muligheder for at deltage i undervisningen og kontakt GGUC.

 

Økonomi

Undervisning og prøver er gratis.

Du kan søge om Statens Voksenuddannelsesstøtte (SVU), når du deltager i FVU i arbejdstiden. SVU erstatter løn, så du kan deltage i undervisningen i arbejdstiden.

  • For at få SVU til FVU skal du være fyldt 20 år. Du skal være dansk statsborger, bo i Danmark eller være ligestillet med danske statsborgere.
  • Du skal mindst have arbejdet 26 uger på din nuværende arbejdsplads. Er du ansat, skal du have indgået en orlovsaftale med din arbejdsplads.
  • Du kan få SVU til FVU, uanset om den er tilrettelagt på heltid eller deltid. Dog skal du have mindst 3 timers undervisning om ugen.
 

Hvor og hvornår?

Du kan få undervisning i GGUC’s lokaler i Billund, Give og Grindsted eller på din virksomhed.

Vi har undervisning om formiddagen, eftermiddagen og om aftenen.

Læs mere under de enkelte fag eller kontakt et af vores centre for nærmere information.

Se vores aktuelle FVU & OBU tilbud her

”GGUC has constantly been developing their Danish language services to the employees and spouses of the LEGO Group to a very satisfying level. The offered timeslots for joining the Danish lessons and how the lessons can be combined with both classroom lessons and online classroom lessons makes it much easier for our employees and spouses to schedule the Danish training around their work and private life.”

Anne Terp Knudsen

LEGO A/S

”Jobcenter Billund har været rigtig godt tilfreds med samarbejdet med GGUC og oplever, at GGUC har været fleksible i forhold til ønsker fra virksomhed. Det kan klart anbefales at flytte danskundervisningen ud på virksomheden til et større projekt, da det giver god værdi for virksomhed, borgere og kommune.”

Jobcenter Billund

“Der har under hele forløbet været et rigtig godt samarbejde og tæt kontakt Sprogskolen og Sanistål i mellem, vi har værdsat Sprogskolens egenskaber til at udvikle sproget ved vores nye kollegaer, vi kan høre sproget udvikler sig og forståelsen bliver bedre dag for dag.”

Bodil Egsgaard Nielsen

Sanistål A/S

”Jeg har i cirka et år modtaget eneundervisning af GGUC for at styrke mine danskkundskaber. For mig er det den perfekte mulighed for at kombinere arbejde og sproglæring. Lærerne er fleksible, super venlige og altid hjælpsomme. Læringsindholdet er interessant og optimalt tilpasset til mit tempo. Jeg vil til hver en tid anbefale GGUC til andre.”

Tim Warmeling

Adm. Direktør, Schmitz-Cargobull