Give Uddannelsescenter

Dansk på arbejde PDF Print E-mail

Dansk på arbejdspladsen er et individuelt tilrettelagt danskundervisningsforløb, som har til formål at øge og forbedre udenlandske ansattes kommunikation med kolleger, ledelse og eventuelle kunder.

Målrettet danskundervisningsprogram

Undervisningsforløbet tilrettelægges på baggrund af et grundigt forarbejde, der kan inkludere interviews med de tosprogede og deres kolleger, samt udarbejdelse af et forslag med et program for en målrettet danskundervisning, herunder undervisningens indhold, lektionsantal og periode.

Accepteres forslaget, går undervisningen i gang hurtigst muligt.

Målgruppe

Målgruppen for dansk på arbejdspladsen er alle flygtninge og indvandrere i virksomhedspraktik, job med løntilskud og/eller personer i ordinære ansættelser, hvis danske sprog ikke er på højde med de ønsker om og krav til kommunikation, som arbejdet indebærer. Det kan for eksempel være kommunikationen mellem kolleger og/eller ved kundebetjeningen, der er problemet.

Dansk på arbejdspladsen bruges i tilfælde, hvor der er tale om en virksomhed, som gerne vil fastansætte eller fastholde fagligt dygtige udenlandske medarbejdere, men hvor der er problemer med kommunikationen.

Udgangspunkt i vilkårene på arbejdspladsen

Det individuelle undervisningsforløb tager udgangspunkt i vilkårene på arbejdspladsen, for eksempel: den ansattes sprog i arbejdssituationen, virksomhedens sproglige forventninger og behov, det fagsprog, som anvendes på virksomheden.

I undervisningen anvendes bl.a.:

  • Fotografier fra arbejdspladsen og af arbejdssituationer
  • Sikkerhedsinstruktioner
  • Arbejdsbeskrivelser
  • Brochurer og produkter fra virksomheden
  • Aktuelle arbejdsredskaber mv.

Tid og sted

Undervisningen kan foregå formiddag, eftermiddag, aften og weekend, enten på virksomheden, i Give Uddannelsescenter eller Grindsted Sprogskoles lokaler.

Last Updated on Wednesday, 30 March 2011 11:05
 
You are here: